Merhabalar,
Ben bu havuç toplarına bayılıyorum. İçeriğinde hem sebze hem protein bulunuyor. püre halinde yumuşacık olduğu için küçükler de yiyebilir. Ya da tüm malzemeler sütle seyreltilebilir. Şimdi geçelim Tarifimize;
Havuç Topları
Malzemeler
- 6-7 tane havuç
- 1 su bardağı ceviz içi
- 4 yemek kaşığı tereyağ
- 1 çay bardağı hindistan cevizi
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 çay kaşığı tarçın
- yarım paket petibör bisküvi
Yapılışı
Havuçları rendeliyoruz ve tencereye koyuyoruz. Üzerine tereyağ ve toz şekeri ekliyoruz. ocağın altını yakıyoruz ve yaklaşık 10-15 dakika havuçlar suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Pişmeye devam eden havuçların üzerine elimizle veya robottan çekerek ufaladığımız bisküvilerimizi ekliyoruz. Tarçın ve cevizi de ekleyip 2 dakika daha karıştırıyoruz ve ocaktan alıyoruz. Karışım soğuduktan sonra elimizi hafif yağlayıp ceviz büyüklüğünde toplar yapıyoruz ve hindistan cevizine buluyoruz. Soğutup servis yapıyoruz.
Afiyet olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder